Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im. Marii Grzegorzewskiej w Pile

Zdrowie na talerzu - biblioteczna lekcja kulinarna

Utworzono dnia 16.04.2021

Dnia 15 kwietnia 2021 r. uczniowie klasy 5-7b z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym uczestniczyli w kulinarnej lekcji bibliotecznej „Zdrowie na talerzu”. Odgadywali po smaku nazwy owoców (truskawka, borówka, kiwi, malina, banan, jabłko, winogrono) oraz nazwy warzyw (papryka, ogórek, marchewka). Wskazywali nazwy warzyw po wyglądzie i zapachu (cebula, burak, ziemniak, pietruszka). Podczas lekcji nauczyciel przypomniał o jedzeniu warzyw i owoców dla zdrowia. Na zakończenie uczniowie wysłuchali wiersza pt: „Na straganie” Jana Brzechwy. Dzieci podczas zajęć łączyli naukę z zabawą.

zdrowie na talerzu - bilioteczna lekcja kulinarna

Utworzono dnia 16.04.2021, 09:47

Zegar

Kalendarium

Pn
Wt
Śr
Cz
Pt
Sb
Nd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

e-Dziennik

Laboratoria Przyszłości

Aktywna Tablica