Dnia 15 kwietnia 2021 r. uczniowie klasy 5-7b z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym uczestniczyli w kulinarnej lekcji bibliotecznej „Zdrowie na talerzu”. Odgadywali po smaku nazwy owoców (truskawka, borówka, kiwi, malina, banan, jabłko, winogrono) oraz nazwy warzyw (papryka, ogórek, marchewka). Wskazywali nazwy warzyw po wyglądzie i zapachu (cebula, burak, ziemniak, pietruszka). Podczas lekcji nauczyciel przypomniał o jedzeniu warzyw i owoców dla zdrowia. Na zakończenie uczniowie wysłuchali wiersza pt: „Na straganie” Jana Brzechwy. Dzieci podczas zajęć łączyli naukę z zabawą.
Zdrowie na talerzu - biblioteczna lekcja kulinarna
Utworzono dnia 16.04.2021
zdrowie na talerzu - bilioteczna lekcja kulinarna
Utworzono dnia 16.04.2021, 09:47